Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

24 фев. 2024

Доброволчеството като мисия и личен избор

Приемането на доброволчеството като лична кауза е впечатляващ пример за проявлението на хуманното отношение към другите. ПЕГ „Никола Вапцаров“ се гордее с възпитаничката си Елвира Иванова от 10. а клас, която е член на скаутския клуб „Мадарски конник“.
На 22.02.2024 г. по повод на Международния ден на скаутството, наречен още „Денят на основателя“, кметът Христо Христов тържествено поздрави представители на клуба и им връчи почетна награда – плакет „Мадарски конник“. Елвира разказа на шуменския градоначалник за желанието, с което се включва във всички мероприятия и удовлетворението, което й носят доброволческите занимания. Следващата акция на скаутите е за направа и продажба на мартеници, като средствата ще отидат за благотворителни цели.
В посланието си кметът насърчи доброволческата дейност на скаутите от клуба „Мадарски конник“, като почерта и перспективите от тази дейност за обществото – изграждането на активна гражданска позиция, формиране на стабилна кауза, предполагаща последователност и отдаденост, и дейности, които водят до положителна промяна на обществото.
Гордеем се с каузата на Елвира като част от екипа на скаутски клуб, който има грижата за позитивните морално-ценностни нагласи на обществото.