Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

10 апр. 2024

Достойно представяне на наши ученици на международната олимпиада Hippo

На 15.03.2024 г. се проведе предварителният кръг на дванадесетото издание на международната олимпиада по английски език Hippo „English Without Borders“.
Целта на инициативата е да популяризира английския език, като предизвиква учениците по целия свят да се състезават чрез знанията си по този език, който в нашето съвремие се е превърнал в универсален езиков код за общуване – лингва франка.

Учениците от ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ взеха участие в събитието. Наши представители бяха ученици от 8., 9., 10. и 11. клас. Те участваха в предварителния кръг, който се състоя на 15.03.2024 г.

В категорията Hippo 3 за ученици от 7. – 8. клас се класираха за следващо ниво Биляна Едрева и Галена Славева от 8. а клас. От общо явилите се 435 ученици от цялата страна в тази категория, нашите ученици заемат съответно 49-то и 50-то място. Следващото състезание ще се проведе в гр. Варна на 20.04.2024 г.

Пожелаваме успех на нашите участници!