Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

27 апр. 2024

Изработихме електронна книга в помощ на зрелостниците за ДЗИ по английски език

„Да изработим Матурата Effectively“ e топла-топла off-the-press книга в електронен вариант в платформата CANVA. Електронният ресурс е крайният продукт за първата представителна изява на клуб по интереси „Английски в дигиталния свят“ към ПЕГ „Н. Вапцаров”. Ученици от 12. б и 12. д клас ни извеждат на разходка за релакс чрез сините страници, които предлагат ефективни решения и хитрини за справяне с нелеките въпроси за слушане с разбиране от формата на ДЗИ по англиски език. Тези, които достигнат второ ниво на книгата игра, откриват съвети как да не прекаляват с четенето на матурата, но да получат точки за верни отговори. И за най-отдадените достигаме и до трета глава, където създаването на текст е опростено до лесна формула за успех.
Очакваната втора част беше презентирана през месец април от 10. а клас. Зрелостниците и Маги, която е помощник учител по програма Фулбрайт в Гимназията, представиха няколко интересни и поучителни истории, като разиграха кратки сценки и четоха заедно със съученици от 10. а. Белите листове в края на часа не бяха за контролно, а се превърнаха в своеобразна капсула на времето за дванадесетокласниците, които получиха положителна енергия, пожелания за успех на матурите и късмет в сбъдването на мечтите им. Стискаме палци на всички ученици на ПЕГ за високи резултати на държавните зрелостни изпити през месец май!