Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

28 ное. 2023

Класиране за национален кръг по дебати за отбора на ПЕГ „Н. Вапцаров“

На 25 и 26 ноември 2023 г в гр. Сливен Фондация „ Бест“ (Български турнири по речи и дебати) организира и проведе ежегодното си състезание по английски език за регион Изток . Дванадесет ученици от ПЕГ „ Никола Вапцаров“ с ръководители Маргарет Кавано и Станислава Стоянова се състезаваха с участници от градовете Варна, Шумен, Русе, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Разград, Габрово, Сливен, Димитровград, Бургас, Добрич и Велико Търново. Общо 245 ученици взеха участие в категориите: дебати, публична реч, драматичен дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.
Яни Едрев и Янина Трифонова от 10. а клас , Станислав Станков от 8. а клас и Валерия Машева от 11. а клас участваха в категорията „ публична реч“. Николета Стойкова, Ерсин Талятов и Момчил Стоянов от 9. д клас и Мертол Мехмед от 10. а клас участваха в категорията „ рецитиране на поезия“. Лили Иванова от 9. а клас се състезава в категорията „ проза“.
В категорията „ дебати“ се представихме с два отбора: начинаещи – Станислав Станков от 8. а клас, Галин Иванов и Лили Иванова от 9. а клас; напреднали – Валерия Машева от 11. а клас, Марин Маринов от 11. г клас и Стоил Мирчев от 11. д клас.
В категорията „начинаещи“ отборът ни за дебати се класира на 9-то място и продължава напред в националния кръг на състезанието.