Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

01 ное. 2023

Поздравления за нашите рецитатори на руски език

На 28 октомври 2023 г. в Руския културно-информационен център в София се проведе Националният фестивал на детското и юношеското театрално творчество на руски език. Ученици от ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Шумен, с ръководител Елена Супрунова, учител по руски език, участва във фестивала с рецитал „Танец Наташи“ по мотиви от „Анна Каренина“ на Лев Толстой и „Небо аустерлица“ по мотиви от „Война и мир“ на Лев Толстой. За прекрасната си игра младите талантливи артисти получиха специалната статуетка на фестивала и грамота. Децата показаха своето огромно желание да учат руски език и най-вече – да играят на сцена!
Триото Николета Андонова, Елеонора Йорданова и Дария Димитрова от 10. Б и 11. Б клас с ръководител Елена Супрунова участваха с „А что у вас“ на руски език по разказа на Сергей Михалков, с което спечелиха призовото трето място, като силно впечатлиха журито и получиха много аплодисменти от публиката.
Ръководството на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ изказва благодарност към учениците от 10. и 11. клас, както и към техния ръководител за успехите им!