Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

01 ное. 2023

Поздравления за нашите рецитатори на руски език

На 28 октомври 2023 г. в Руския културно-информационен център в София се проведе Националният фестивал на детското и юношеското театрално творчество на руски език. Ученици от ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Шумен, с ръководител Елена Супрунова, учител по руски език, участва във фестивала с рецитал „Танец Наташи“ по мотиви от „Анна Каренина“ на Лев Толстой и „Небо аустерлица“ по мотиви от „Война и мир“ на Лев Толстой. За прекрасната си игра младите талантливи артисти получиха специалната статуетка на фестивала и грамота. Децата показаха своето огромно желание да учат руски език и най-вече – да играят на сцена!
Триото Николета Андонова, Елеонора Йорданова и Дария Димитрова от 10. Б и 11. Б клас с ръководител Елена Супрунова участваха с „А что у вас“ на руски език по разказа на Сергей Михалков, с което спечелиха призовото трето място, като силно впечатлиха журито и получиха много аплодисменти от публиката.
Ръководството на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ изказва благодарност към учениците от 10. и 11. клас, както и към техния ръководител за успехите им!