Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

29 апр. 2024

Немските езикови дипломи – традиция и постижение за зрелостниците на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“

На 29 април  11 зрелостници от  випуск 2024 г. на нашето училище получиха Немски езикови дипломи за ниво В2/С1. Тържественото събитие се проведе в Актовата зала на Гимназията. Официалната церемония уважиха много гости: началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова, Регина ауф дем Берге – координатор по немски език за региона към посолството на Федерална република Германия в София, родители, представители на училищната общност. Заветните дипломи за владеене на немски език, които увенчават труда и таланта на възпитаниците на ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“, връчи регионалният координатор по програмата към посолството на Германия – Регина ауф дем Берге. Тя поздрави зрелостниците, като изрази уважението си към техните постижения, подчерта, че заслуга за успеха имат и учители, чийто труд е достоен и респектиращ.

Директорът на Гимназията Димо Георгиев произнесе тържествено слово обръщение към зрелостниците и всички съпричастни към техните постижения, в което с гордост и вълнение подчерта, че Езиковата гимназия се утвърждава и продължава традицията да бъде водещият център в полето на немския език, разпространението на немската култура и българо-немския диалог. Неговото патриотично послание към дипломантите беше насочено както към перспективите, които се разгръщат пред младите хора, така и към съхраняването на паметта за родината, независимо от това къде ще се реализират професионално.

Емоционален тон от това тържествено събитие внесе и изказването на дванадесетокласника Симеон Маринов. Той изрази вълнение и гордост от постигнатото, показа и надеждата на младите хора за бъдещи перспективи, ключ към които е владеенето на езици.  

Поздрав и пожелания за много завоювани върхове отправиха към зрелостниците още класният им ръководител Валентина Рашкова и началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова.

Тържествената церемония отшумя, но със сигурност това събитие остави отпечатъка си в съзнанието, светогледа и мечтата за бъдещи реализации на нашите възпитаници, с които всички много се гордеем!