Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

16 дек. 2022

Обмяна на добри педагогически практики с румънски учители от град Калараш

От 14 до 16 октомври на посещение в Шумен по покана на Общинското ръководство на Синдиката на българските учители и с подкрепата на Община Шумен са 30 румънски учители от град Калараш. Целта на посещението е обмяна на добри педагогически практики. Групата е ръководена от председателя на Свободния учителски синдикат в Калараш г-н Аурел Богату. На 14 октомври румънските учители бяха приети от Кмета на Шумен г-н Любомир Христов и от зам.-кмета по образование г-н Найден Косев.

На 15 октомври групата посети Профилираната езикова гимназия „Никола Йонков Вапцаров“. Колегите бяха посрещнати с хляб и сол и приветствани от директора г-н Димо Георгиев. Демонстрация на усвоените знания и умения бяха направени от ученици на Гимназията в кабинета по физика, а в един от трите компютърни кабинета гостите се запознаха със забележителностите на Шумен и с историята на училището.

Силен интерес предизвика пребиваването в Музея на Езиковата гимназия, където г-н Георги Занков, председател на Клуба на младия учител към СБУ в Шумен, продължи своеобразния урок по история на училището, като представи пред румънските педагози постиженията на учители и ученици.

Г-н Богату бе любезен да даде интервю на Симеон и Еди, ученици от 11 клас, след което покани учители и ученици от Гимназията да посетят град Калараш.