Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

14 ное. 2023

Откриване на обновения физкултурен салон

Учениците от Профилираната езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“ в гр. Шумен от днес ще провеждат часовете си по физическо възпитание и спорт в изцяло обновен салон. На тържествена церемония лентата на съоръжението прерязаха директорът на училището Димо Георгиев и зам.-кметът по култура и образование Найден Косев.
Основният ремонт на залата е извършен с целеви средства от държавата в размер на 220 хил. лв., обясни директорът. Подменени са електрическата инсталация, вентилацията и подовата настилка. Инсталирано е ново LED осветление, направен е нов покрив. Залата е с нова вътрешна и външна мазилка и боя.
“За нас това е голямо постижение, защото обновяването на спортни съоръжения и изграждането на нови е голямо предизвикателство за образователните институции. На тази сграда, която е от 60-те години на миналия век, не е правен ремонт досега. Състоянието беше тежко и тази сграда приличаше на гробница, а сега е едно ново, светло, модерно съоръжение. Благодаря на Министерството на образованието и науката, което откликна, осигури целеви средства, за да могат нашите ученици да спортуват в обновена среда”, каза г-н Димо Георгиев.
След символичното прерязване на лентата гостите наблюдаваха танцови изпълнения и демонстрации по карате.