Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

19 апр. 2024

Партньори в IATI 2024

Днес, 19 април, в гр. Шумен бе даден стартът на XV издание на международната IT надпревара IATI 2024, организирана от Община Шумен, ШУ „Еп. Константин Преславски“ и Школа А&Б. Патрони на форума са президентът на Република България Румен Радев и проф. д-р Наталия Витанова, ректор на Шуменския университет.

И тази година ПЕГ „Н. Вапцаров“ партнира на организаторите. 15 ученици от XI клас подкрепят в състезателните компоненти участниците в турнира – 2 отбора от Румъния, Босна и Херцеговина и участници от цяла България. За успешния старт и провеждането на турнира е важна изправността на техниката, но наред с това за домакините е изключително важно състезателите да се чувстват уютно, за което вече цяла седмица разчитат и на нашите ученици Катерина, Катилиян, Алиджан, Имелда, Аслъ, Калина, Стоил, Самуил, Валерия, Юлия, Стефания, Борис, Виктория, Марин и Ерен.

Вчера учениците ни участваха в традиционната за IATI екскурзия, която тази година бе в старопрестолния град Велики Преслав. А утре на награждаването всеки от гидовете – нашите ученици, ще се надява да види своя отбор на призови места. Приятелство и спомени за незабравими моменти  ще запазят нашите участници.