Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

25 юни 2024

ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА КЛУБОВЕТЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК

     На 20.06.2024 г. в Актовата зала на ПЕГ „Никола Вапцаров“ се състоя публичната изява на клубовете по немски език. Ученици от 8. в клас, участници в клуб по интереси по немски език "Ideen", изнесоха рецитал на тема ,,Лятно настроение“. След интензивното едногодишно обучение те показаха своя интерес към езика, към немската поезия и изявиха своите способности за художествено изразяване.
Деветокласниците от клубовете „Култура и интеркултурно общуване“ (9. в клас) и „Езикът в дигиталната среда“ (9. г клас) представиха скеч – пародия на DSD изпит. С много хумор и креативност те показаха типични ситуации от изпита и разсмяха публиката. Тома пресъздаде образа на председателя на изпитната комисия хер Донерветер, Вики Василева беше изпитваща, а Вики Веселинова – наблюдаващ член на комисията. В роли на изпитвани ученички бяха Ралица, Мадлен, Ана-Мария и нашата доброволка от Германия Лара. Представлението бе прието с въодушевление от всички присъстващи и доказа, че дори сериозните теми могат да бъдат представени по развлекателен начин.
       Благодарим на участниците и на публиката и пожелаваме на всички весело лято!