Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

30 ян. 2024

Специална награда за Стивалина Кръстева от ПЕГ „Никола Й. Вапцаров“

Гордост за училищната общност на ПЕГ „Никола Вапцаров“ са завоюваните отличия и награди от участия в състезания и форуми. С радост посрещаме поредния успех на наш възпитаник – специалната награда „Признание“, с която е удостоена Стивалина Кръстева от 12. г клас.
Стивалина е национална състезателка от спортния клуб по карате “Киокушин”. 2023-а беше особено успешна година за 18-годишната Стивалина. Във възрастовата група на девойките и в категория до 50 кг в дисциплината „кумите”, тя за втори път спечели бронзов медал на европейското първенство (в Дебрецен, Унгария). Стивалина е няколкократен шампион – на Балканиадата по карате шинкиокушин (Бузъу), на Международния турнир “Romanian International cup” в Румъния, на държавното първенство в Севлиево и на националния турнир за жени “Мадарски конник”.
На тържествена церемония за обявяване на призовете в традиционната анкета “Спортист на годината” в зала “Арена Шумен“ Стивалина беше отличена с наградата „Приемственост“, учредена преди седем години от информационния сайт WWW.ZASHUMEN.BG (“За Шумен“).
Пожелаваме много бъдещи постижения на Стивалина!