Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

31 мар. 2023

СЪСТЕЗАНИЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК НА ИЗДАТЕЛСТВО „КЛЕТ“ ЗА 2022/2023 г.

Националното КЛЕТ състезание по немски език следва модела на сертификатните изпити и цели да предизвика учениците да докажат знанията и уменията си в нов формат. Регламентът е то да се провежда в два кръга – вътрешноучилищен и национален, и е отворено за всички български ученици, владеещи езика на нива от А1 до С1.

През тази учебна година в училищния кръг на състезанието на 17 декември участваха 24 ученици от Гимназията. Четири са възпитаничките, които си извоюваха правото да участват в националния кръг в края на януари 2023 г.

Ралица Радулова от 8. Г, Виктория Петрова от 9. В и Силвана Боева от 11. Г клас представиха Профилирана езикова гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ в заключителния кръг на състезанието в град Ловеч, тъй като броени дни преди пътуването карантинирането на 10.В клас попречи на Мелис Мехмед да отпътува.

Днес участниците получиха своите сертификати. Ето какво споделиха с нас:

Ралица: „Състезанието беше много хубава възможност в началото на ученето на езика“.

Виктория: „За мен всичко беше едно приключение – пътуването, концертът, с който ни посрещнаха, уютът на ПЕГ „Екзарх Йосиф“ в град Ловеч.

Силвана: „Беше трудно, но се радвам, че участвах. Целта ми е да видя докъде съм достигнала с вече наученото. Разбрах какво още имам да уча”.

Пожелаваме ви успехи и още много състезания!