Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

14 фев. 2023

Участие в заключителният кръг на националното състезание по немски език на издателство „Клет“ за ученици в Ловеч

Три гимназистки от Профилирана езикова гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ представиха училището в заключителния кръг на националното състезание по немски език на издателство „Клет“ за ученици в Ловеч, съобщиха от ръководството на гимназията. Състезанието е за ученици, изучаваши немски език като първи или втори чужд език.

През тази учебна година в областния кръг на състезанието на 17 декември участваха 24 ученици от Езиковата. Четирима възпитаници на гимназията си извоюваха правото да участват в националния кръг в края на януари, но в последния момент десетокласничката Мелис Мехмед от 10в не можа да тръгне за Ловеч поради карантиниране на класа й. Така честта на вапцаровци в националния кръг защитаваха Ралица Радулова от 8г, Виктория Петрова от 9в и Силвана Боева от 11г клас.

Националното КЛЕТ състезание по немски език се провежда в два кръга и е отворено за всички български ученици, владеещи езика на нива от А1 до С1.