Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

19 апр. 2024

Ученици от XI клас на ПЕГ „Н. Вапцаров“ посетиха ШУ „Епископ Константин Преславски“ в Деня на отворените врати на Университета – 17 април 2024 г.

Учениците ни имаха възможност да надникнат в академичните среди и да усетят университетския живот в Деня на отворените врати в Шуменския университет.

Един от акцентите на Деня беше възможността гостите да посетят различните факултети и лаборатории, където се потопиха в света на практическото обучение и научните изследвания. Учениците получиха представа за вълнуващите проекти и експерименти, провеждащи се зад стените на университета. Но не ставаше въпрос само за съоръженията, а за хората. Учениците имаха възможност да общуват с настоящи студенти в лицето на членовете на Студентски съвет. Така те придобиха представа какво означава да си част от общността на Шуменския университет.

Денят на отворените врати в Шуменския университет беше не само възможност за учениците да заявят своите академични интереси, но и шанс да мечтаят и да се стремят към висше образование. Отваряйки вратите си за по-широката общност, университетът затвърди своя ангажимент за насърчаване на културата на учене, открития и иновации.

https://unimedia.shu.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0…