Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

29 окт. 2022

Училищен празник „ВСИЧКИ ЗАЕДНО“

„Всички заедно“ е надсловът на празника, организиран от Ученическия съвет на ПЕГ „Никола Вапцаров“ на 23 септември 2022 г. Инициативата беше финансирана чрез проект от Община Шумен.

По време на събитието беше проведен базар на храни, учениците имаха възможност да рисуват, да играят различни хора и танци, да се забавляват заедно. Проведоха се и състезания – осмокласниците се включиха в щафетна игра, в която победи отборът на VIIIГ клас, втори е VIIIД, а трети – VIIIВ клас.

Учениците мериха сили и в тегленето на въже, като там надделяха спортният дух и доброто настроение. Най-добър футболен тим се оказа сборен отбор от XII клас, а момчетата от IX клас почти не им отстъпваха. Победител във волейболните срещи стана отборът на XI клас.

Проявиха се нови таланти в шаха, федербала и тениса на маса. Дванадесетокласниците посадиха шест дръвчета в двора на Гимназията. През деня работеше и репортажно студио, което запечатваше емоциите от общото преживяване.