Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

12 апр. 2024

„Четяща класна стая“ в ПЕГ „Н. Вапцаров“

Днес, 12 април, в Актовата зала на ПЕГ „Н. Вапцаров“ организирахме една своеобразна четяща класна стая. На гости в Гимназията бяха ученици от трети клас във II ОУ „Д-р Петър Берон“. Анджелина, Божидар и Ивайла, ученици от ПЕГ „Н. Вапцаров“, бяха водещите на събитието. Те прочетоха пред децата разказа „Сърце“ от Ангел Каралийчев. Впечатлени от доброто сърце на героя Нешко Татарчето, третокласниците споделиха мнение за поуката, която са извлекли от разказа.

Проектът, насочен към насърчаване на четенето сред децата, попадна на благодатна почва. Първоначално бяха притеснени, но много бързо се потопиха в атмосферата на четенето и започнаха да споделят свободно за своите любими герои, приказки и книги. За Матилда, която също така чете много, за Хърмаяни, за Хари Потър, за Ванилия от Захарницата и още много други. А един от третокласниците дори е изчел биографията на Пеле и разказа пред всички за успехите на легендарния футболист. За радост на аудиторията се оказа, че някои от децата сами пишат разкази.

Разделихме се с широки усмивки, с желание да се видим отново и с надежда някои от малките гости да се върнат като ученици в Гимназията след време.