Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

22 ян. 2024

Участие на ученици от ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“ в XIII Национално състезание по немски език

На 20 януари 2024 г. в гр. Ловеч се проведе XIII Национално състезание по немски език, организирано от издателство KLETT. Най-старата езикова гимназия в България „Екзарх Йосиф I“ посрещна 200 участници от цялата страна, разпределени в 5 групи, съобразно Общата европейска референтна рамка за езиците (А1, А2, В1, В2, С1). Нашата гимназия беше представена в първите четири групи от Александра (8. в), Тома (9. г), Виктория (10. в) и Мелис (11. в).
В навечерието на състезанието домакините посрещнаха своите гости със забавен и вдъхновяващ концерт, подготвен от учениците и учителите на гимназията. Представителите на издателство KLETT се погрижиха за комфортния престой на участниците по време на състезанието, а за придружаващите ги учители беше организиран семинар, на който бяха представени продуктите на издателството.
Резултатите от състезанието ще станат известни по-късно, но ние сме убедени, че ПЕГ „Никола Вапцаров“ беше представена достойно.
Изказваме сърдечна благодарност на Мелис, Виктория, Тома и Алекс за положените усилия!