Новини

За училището

Училищни документи
История Педагогически специалисти Обществен съвет
Бюджет Бюджет Финансови отчети
Административни услуги Галерия
Търгове

Прием

Държавен план прием в VIII клас Свободни места за ученици

Ученици

Образци на документи Учебници Седмично разписание Графици Учебни планове Изпити НВО и ДЗИ Олимпиади и състезания Конкурси Стипендии Противодействие на тормоза БДП

Дейности

Национални програми Проекти Занимания по интереси Клубове

Контакти

12 юни 2024

Отлични резултати на ДЗИ за випуск 2024 на ПЕГ „Никола Вапцаров“

За поредна година учениците от ПЕГ „Никола Вапцаров“ показаха високи резултати на държавните зрелостни изпити през месец май. Успехът се дължи на сериозната подготовка на учениците през целия курс на обучение.
На държавните зрелостни изпити се явиха 131 зрелостници, като 49 от тях са с отличен резултат. 10 зрелостници са с пълни шестици, а 7 са оценени с шестици и на двата изпита. Първенецът на випуска Кристин Валентинова още веднъж доказа своето отличие, като постигна две пълни шестици на матурата по БЕЛ и по история и цивилизации.
Учениците показаха забележителни резултати и по английски език. 41 зрелостници се явиха на изпит за ниво В.1.1 и постигнаха резултат от 76,14 точки, което е много добър 5,14. 66 се явиха за ниво В.2, като постигнаха 73.27 точки, резултат по-висок от този на регионално и национално ниво.
Убедителна преднина завоюваха нашите зрелостници и по руски език. Резултатът от 78.50 точки категорично показва ниво над средното за страната.
Според резултатите на зрелостниците ни по история и цивилизации ПЕГ „Никола Вапцаров“ се подрежда в националната класация с брой точки доста над регионално и национално ниво.
Училищната общност поздравява зрелостниците си за постигнатите резултати! Пожелаваме успех в бъдещата реализация на випуск 2024 г.

ДАННИ ОТНОСНО РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДЗИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА